Mitt 2013

Har gått och klurat hela dagen på hur jag bäst ska sammanfatta 2013. Det har varit båda bra och dåligt. Fantastiskt för att vi köpt hus. Helvete för att jag förlora min balans och hörseln på vänster öra. Bra för att jag tycker om den person jag är nu. Jag älskar min kropp även om den fungerar sämre än tidigare. Fast den inte alltid gör som jag vill. Botten för att jag är mer eller mindre trött jämt. Magiskt för Emil, min familj och mina vänner är underbara.

 Såhär i efterhand känns det som om början av året var bekymmers fritt. Pysslade mycket, sprang på loppis varje helg och var mycket nyfiken på Raw Food. Experimenterade och hade tusen idéer.  


Den åttonde april vändes allt upp och ned. Efter att ha kräkts och varit yr i nästan 10 timmar fick ambulans komma och hämta mig. Följande dagar minns jag bara bitvis. Mamma som var hos mig dag och natt. Läkare och undersökningar. Lycka när jag fick komma hem efter fem dygn på sjukhus är nästan obeskrivlig. Att få trycka ner näsan i sina egna lakan. Att äta frukost med den man älskar. Stunderna. Lyckan att få vara hemma. Ångesten. Vad händer med mig nu? Kommer jag bli bra? Kommer jag kunna jobba? Kommer jag få tillbaka balansen? Sommaren var ljuvlig. Varm och behaglig. Jag blev bättre. Jag jobbade. Vi köpte huset.  Sommaren ville aldrig släppa taget. Vi hade loppis med alla saker som fanns i huset. Det var så roligt, tänk om vi kunde göra om det. 

  Hösten kom och vi rev ut kök, puts och väggar. Bröt upp golv och rev ner tak. Öste ur spån och damm och in med nytt grus. Våra duktiga snickare kom och började bygg upp huset igen. Några snöflingor han landa på taket innan de smälte bort. Nu ska vi ta vid och fortsätta bygga.


Att blicka tillbaka är bra ibland. Se hur långt vi kommit med huset. Se mina egna framsteg. Jag ser en horisont för det mesta (inte två). Jag har tinnitus på det skadade örat. Men större delen av tiden lider jag inte av den. Den är där, den är irriterande men oftast kan jag hantera det. 2013 kommer vara året då jag lärde mig massor om mig själv. Ett bra år på många sätt trots att det har varit omtumlande. Nu ser jag fram emot att få fylla 2014 med många fantastiska minnen.  

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg